Go Back

Stikkelsbærpavlova

Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 4 æggehvider
  • 200 g sukker
  • 2,5 dl piskefløde
  • 150 g+150g stikkelsbær
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 citron
  • citronmelisse
  • 0,5 spsk flydende honning
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

  • Æggehviderne piskes luftige. Sukkeret tilsættes løbende og der piskes indtil massen er blank og sukkeret helt opløst.
  • Marengsen fyldes i sprøjtepose i og sprøjdes på en bageplade.
  • Forvarm ovnen til 150 grader (over og undervarme) og sæt marengsen ind. Når pladen sættes ind skrues der ned på 100. Lad den tørre i cirka 2 timer. Hvis du har tiden, kan du bare slukke for ovnen når der er gået 1,5 time og fx lade dem tørre færdigt over natten.

Kompot

  • g stikkelsbær nippes og halveres. Kommes i en kasserolle med 0,5dl vand og koges møre. Herefter tilsættes 2 spsk sukker. Kog lidt mere og giv en lille tur med en stavblender, hvis du gerne vil have den mere glat. Lad den køle lidt.

Marinerede stikkelsbær

  • Nip og halver de resterende stikkelsbær. Kom olivenolie, saft af en halv citron og honning i en skål. Pisk det godt sammen og vend stikkelsbær heri. Kom også nogle finthakkede citronmelisseblade ved. Lad det trække en halv times tid.

Anret

  • Anret med marengs, så flødeskum og på toppen både stikkelsbær kompot og de marinerede stikkelsbær.