Tag cirka 7-8 salvieblade og hak groft. Vend dem sammen med citroner i grove tern, salt, peber og knuste hvidløg. Fyld dem ind i kyllingen, som forinden lige har fået en god omgang krydder af både salt og peber.
Pres godt med salvieblade (eller andre urter) under brystet på kyllingen og ved lårene. Krydder også godt her.
Sæt kyllingen på spyd og bind benene sammen og vingerne ind til skroget.
Kom en bakke under kyllingen på grillen (den samler overskyndende fedt op) og grill kyllingen ved inddirekte varme, cirka 150 grader, i 60-75 minutter afhængig af størrelse. Herefter får den lige cirka 10-15 minutter ved højeste varme direkte på til at sprøde skindet op.
Stik i kyllingen, hvis der kommer pink saft ud, skal den have mere tid på grillen. Test altid ved lårene, da de kræver mest tid.
Lad kyllingen trække 10 minutter før den skæres ud i mindre stykker og spises.