Go Back

Perfekt Hel Kylling på spyd i/på grillen.

Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1 kylling
  • 2 citroner
  • 1 håndfuld salvieblade
  • 5 fed hvidløg
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tag cirka 7-8 salvieblade og hak groft. Vend dem sammen med citroner i grove tern, salt, peber og knuste hvidløg. Fyld dem ind i kyllingen, som forinden lige har fået en god omgang krydder af både salt og peber.
  • Pres godt med salvieblade (eller andre urter) under brystet på kyllingen og ved lårene. Krydder også godt her.
  • Sæt kyllingen på spyd og bind benene sammen og vingerne ind til skroget.
  • Kom en bakke under kyllingen på grillen (den samler overskyndende fedt op) og grill kyllingen ved inddirekte varme, cirka 150 grader, i 60-75 minutter afhængig af størrelse. Herefter får den lige cirka 10-15 minutter ved højeste varme direkte på til at sprøde skindet op.
  • Stik i kyllingen, hvis der kommer pink saft ud, skal den have mere tid på grillen. Test altid ved lårene, da de kræver mest tid.
  • Lad kyllingen trække 10 minutter før den skæres ud i mindre stykker og spises.