Go Back

Hurtig, nem filotærte med grøntsager

Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 4 stykker filo en lille pakke
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 rød peber
  • 100 g spæd spinat
  • 1 bakke bøgehatte
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 4 æg
  • 1 citron
  • salt og peber
  • 3 spsk pinjekerner
  • 100 g feta

Sådan gør du

  • Lagene af filo pensles med olie og kommes i en tærteform (eller som her i en buffetgryde). Ovenpå hinanden selvklart.
  • Æg og creme fraiche røres sammen og smages til med salt, peber og citronskal. Kom en smule i bunden af tærten.
  • Kom bøgehatte, tern af peber og spinat (som forinden lige har fået en tur over noget kogende vand, så det er faldet sammen og vandet presset ud af det).
  • Kom det resterende æggemasse på. Smuldr feta over og drys pinjekerner. De behøver ikke ristes. Det sker jo af sig selv i ovnen.
  • Bag tærten cirka 25 minutter ved 180 grader i ovnen - eller til æggemassen har sat sig. Kan både serveres varm, lun og kold.