Go Back

Oksespyd med tahin-marinade og kejserhatte

Forfatter: Thomas

Ingredienser

Spyd

  • 200-250 g skært oksekød i tern her nyretapper
  • 20 ish små kejserhatte eller færre større, skåret til
  • 2 spsk tahin
  • 1,5 tsk sriracha
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk æbleeddike
  • Salt og peber

Radicchio / appelsinsalat

  • 1 radicchio
  • 2 appelsiner
  • 1 rødløg
  • 2 spsk pistacier - usaltede
  • 1 granatæble
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk tørrede rosenblade
  • salt peber og sumak

Tabouleh'ish

  • 150 g couscous
  • 1 rødløg
  • 2 to mater
  • 0,25 agurk
  • 1 rød chili
  • 1,5 spsk finthakket dild
  • 1,5 spsk finthakket bredbladet persille
  • 1 citron
  • 50 g cashewnødder

Sådan gør du

Spyd

  • Sæt kød og kejserhatte på pind.
  • Rør alle ingredienserne til marinaden sammen. Pensel over spydene. Lad dem trække.
  • Grill 3 minutter penge på hver side - afhængig af hvor varm din grill kan blive. Den skal bare have fuld skrue.
  • Drys evt lidt sesam over.

Radicchio / appelsinsalat

  • Fordel radicchioen på et fad. Herpå fine skiver rødløg
  • Kom fileter af appelsin på. Gem saften fra appelsinen til at køre over salaten.
  • Herpå granatæble, pistacier og rosenblade.
  • Slut af med appelsinsaften, salt, peber, olivenolie og sumak - det skal på lige før servering.

Tabouleh'ish.

  • Kog couscous - følg opskriften på pakken.
  • Vend godt med olivenolie i den drænede couscous.
  • Vend tern af tomat, agurk, løg og cashewnødder i. Det samme med finthakket chili, dild og persille.
  • "Dress" med citronsaft, salt og peber - måske også lidt mere olivenolie.