Go Back
Udskriv
5 fra 1 stemme

Sommerflæskesteg på grillen.

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid2 timer
Samlet tid2 timer 20 minutter
Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1 ribbenssteg - cirka 1-1 4 kg
  • 1 citron
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk grofthakket kørvel
  • 10 kviste timian
  • Salt og peber
  • 1 kg kartofler

Sådan gør du

  • Start med at fjerne alt brusk og eventuelle ben fra undersiden. Butterfly stegen, så den er dobbelt så stor.
  • Giv først et ordentlig skud peber og salt. Herefter både timian, kørvel, citronskal og pressede hvidløg.
  • Rul stegen sammen - stramt. Og snør den. Kom på rotisseriet (eller bare i en foliebakke). Gnub den godt med salt, specielt i sværrene.
  • Steg cirka 1 time med 150 grader med en bakke under. Herefter kommes de klargjorte kartofler i bakken sammen med et par deciliter vand, så de damper en smule. Steg endnu en time. Nu skulle kartoflerne være møre og stegen færdig. Hvis ikke sværen er sprød nu, så fjern bakken og skru helt op for varmen. Grill til sværen er sprød over direkte varme.
  • Lad stegen trække 10 minutter før den skæres.
  • Server med kartoflerne, lidt kørvel mayonnaise og salaten.