Go Back

krondyrpølser med bacon og enebær

Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1 kilo krondyr - Her noget bov og hals
  • 400 g meget fed bacon
  • ca 1-1 5 spsk salt (afhænger lidt af hvor salt dit bacon er - Husk prøvedellen)
  • 2 løg
  • 1 dl mørk øl
  • 20 enebær
  • 20 g frisk estragon - uden de kraftigste stilke
  • peber
  • Tarme se ovenfor ift mængden
  • 4 laurbærblade

Sådan gør du

  • Skær løg, krondyr og bacon i grove tern og skalfrys det.
  • Hak løg, krondyr og baconet igennem en kødhakker. Jeg brugte en skive med 8mm huller.
  • Rør det sejt med salt.
  • Herefter tilsættes stødt enebær, peber, finthakket estragon og øl. Rør det sammen til det begynder at fedte lidt i kanten af siden. Det skal føles som en sej ensartet masse. Køl eventuelt igen.
  • Steg en prøvedelle og smag til efter det.
  • Kom farsen på pølsestopperen. Kom tarmene på hornet. Sørg for det holdes vådt, så kører det noget nemmere.
  • Stop pølserne. Vær eventuelt to om det, hvis det er første gang.
  • Sno pølserne i passende længde og bind dem sammen. Så går de ikke op under pocheringen.
  • Varm en stor gryde med vand op til kogepunktet. Suppler eventuelt op med det sidste øl og et par laurbærblade. Kom pølserne i og skru helt ned for blusset. Giv pølser i lammetarme 7-10 minutter. Svinetarme 10-15 minutter. Tag pølserne op og køl dem med det samme.