Go Back

Regnskovs churrasco

Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Kød (marinade og sauce)

  • 1 culottesteg
  • 5 store løg
  • 2 +2 skud cafezinho do Brazil
  • 2 spsk kakaonips
  • Salt og peber
  • 40 +30g smør
  • 4 dl oksefond

Rischips

  • 2 dl rismel
  • 4 dl vand
  • 2 dl Cafezinho do Brazil
  • 8 g blæksprutte blæk
  • 1,5 spsk kakaonibs
  • Salt
  • Olie til stegning

Grøn olie

  • 30 g frisk koriander
  • 30 g frisk basilikum
  • 30 g spinat
  • 2,5 dl olie

Bønnepuré

  • 1 dåse butterbeans
  • Pulp fra den grønne olie
  • 1 dl oksefond

Tapioka

  • 1 dl tapioka perler
  • 2,5 dl kokosvand
  • saften fra 1 citron
  • 0,5 dl grøn olie

Mangosalsa

  • 1 meget moden salsa
  • 1 tsk revet ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 gul chili du vælger selv hvor meget du vil dø
  • Salt og peber.

Sådan gør du

DAGEN FØR

    Kød

    • Løgene skrælles og skæres i fine skiver. Kom i en pande sammen med 40g smør og steg forsigtigt til de tager farve. De skal være karameliserede - Ikke ristede løg. Tilsæt og 2 skud cafezinho do Brazil. Blend og tilsæt kakaonibs. Tag 2/3 dele fra, lad det køle og smør ud over kødet, samtidig med der drysses salt og peber ved. Sæt på køl.
    • Kom yderligere 2 skud kaffe ved den resterende 1/3 i panden. Tilsæt også oksefond og reducer det til cirka halvdelen. Sigt saucen og sæt på køl.

    Rischips

    • dl rismel, 2dl kaffe, 1dl vand, 1 knivspids salt og blæk koges i cirka 3-4 minutter til det bliver en tyk grød. Smør grøden ud på et stykke bagepapir på en bageblade.
    • dl rismel, 3dl vand og 1 knivspids salt koges i cirka 3-4 minutter til det er en tyk grød. Smør også ud på en plade. Drys kakaonips over og pres dem lidt ned.
    • Tør begge plader i ovnen ved 100 grader til de er helt tørret ud. Gør det eventuelt over natten. Det tager cirka 4 minutter.
    • På dagen brækkes de i mindre stykker. Friteres i meget varm olie til de er puffet let op. Så er de klar.

    Grøn olie

    • Bland alle ingredienserne til olien i en blender (Olie, spinat, basilikum og koriander). Blend i cirka 10-15 minutter til det er en helt ensartet masse. Lad den stå og trække i en time før den køres igennem et klæde. Kom den grønne olie i flaske og husk også at gemme pulpen.

    PÅ DAGEN

    • Ingredienserne til mangosalsaen blendes helt fint, sigtes og smages til.
    • Varm en grill op til rigtig varm. Skrab noget af marinaden af. Grill 10 minutter på hver side. Grill samtidig også et par limes. Lad den trække 10 minutter før den skæres.
    • Varm bønnerne op i fonden. Tilsæt pulpen fra den grønne olie. Varm igennem. Blend og kør igennem en fin sigte. Smag til med salt, peber og syre.
    • Kog tapiokaen i lime og kokosvand - cirka 7-8 minutter til de begynder at bliver gennemsigtige. Sigt overskydende væske væk. Kom i en skål og kom grøn olie over. Lad den trække.
    • Varm saucen og pisk koldt smør i. Lige før serveren kommes en smule grøn olie i.
    • Pluk urter.
    • Anret med bønnepuré i bunden. Herpå salsa, tapioka, kød. Top op med urter og rischips. Saucen på ved bordet.