1kyllingca 1500g Parteret - Eller cirka en svarende mængde lår.
4dlneutral yoghurt
1,5spskstødt gurkemeje
1,5spskgaram masala
1spskstødt spidskommen
2-3spskæbleeddike
sauce
4løg
6fedhvidløg
1chili
1,5"tommel" ingefær
8nelikker
1spskstødt spidskommen
0,5spskstødt koriander
5dlhønsefond
5 tomater
1,5spsktomatpure
2,5dlflødejeg brugte double cream
100gristede mandler mandler
Saltpeber og evt en smule syre.
50gsmør
Frisk koriander og mynte til toppen
Raita
3-4dlneutral yoghurt
1skoleagurkeller tilsvarende normal
0,5mango
2spskfinthakket mynte
2spskfinthakket koriander
saltpeber og en smule stødt koriander.
Sådan gør du
I god tid
Parter kyllingen.
Rør yoghurt sammen med forskellige ingredienser til marinaden. Eddiken er primært for at mørne, så du kan også bruge anden syre, som fx citronsaft eller anden syre.
Kom kyllingen i marinaden. Lad den trække i hvert fald 5 timer.
1,5 timer før du vil spise
Hak chili, hvidløg, løg og ingefær fint. I godt med olie sauteres det af. Tilsæt stødt koriander, nelliker og spidskommen. Lad det lidt varme igennem til du kan lugte krydderierne. Kør løgmassen ud til siden og kom kyllingen på. Lad den stege en smule.
Tilsæt marinaden, fond, tomatpure og tomater revet på et rivejern. Lad det boble i cirka 45 minutter. Fisk forsigtigt kyllingen op, tilsæt halvdelen af mandlerne og blend så saucen, så den bliver ret glat. (Dette skridt kan undlades). Tilbage med kyllingen og på med fløden. Lad den boble 15 minutter for at reducere en smule. I sidste øjeblik røres smørret i.
Smag til med salt, peber og evt en smule citronsaft.
Raita
Skær agurk og mango i fine tern. Vend krydderurterne i.
Rør sammen med yoghurten. Smag til med salt, peber og koriander.