Go Back

Tacos med langtidsstegt svineskank

Forfatter: Thomas

Ingredienser

Kød

  • 1 stor svineskank eller 2
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk fivespice
  • salt

Tomatsalsa

  • 10-12 cherrytomater
  • 0,5 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk finthakket koriander
  • 1 rød chili
  • 2 limes
  • 3 spsk olivenolie

Herudover

  • Majs tortillas
  • 2 avocados
  • 1 tsk piment d'espalette
  • Frisk koriander
  • 2-300 g pimientos de padrón
  • Flagesalt

Sådan gør du

  • Skanken ridses, gnides med olie og herefter rubbes med salt og fivespice. Sæt i ovnen ved 140 grader i cirka 3-4 timer. Lad den hygge sig med lidt vand i bunden af bradepanden. Til slut får den lige en tur under grillen, så sværen sprøder op. Lad den trække 10 minutter.
  • Skær kødet fra og findel. Vend med saften i bunden af bradepanden.

Mens kødet laves forberedes resten:

  • Salsaen blandes af finthakket tomat, løg, hvidløg, chili og koriander. Smag til med salt, peber, olie og limesaft.
  • Avocadoen deles, skæres tyndt ud og drysses med salt, piment og lidt limesaft, så de ikke tager farve.
  • Pimientos de padrón skylles, tørres og så møder en en brændvarm pande med olievenolie til de tager farve. Tag dem fra og drys med lidt flagesalt.
  • Varm dine tortillas.
  • KLAR PARAT SPIS