600gtorskefilet - Gerne loin - som har været frosset.
2spsksukker
2spsksalt
Kål
Små kålskud af fx sortkålhjertet af spidskål og de små yderblade fra blomkål og broccoli.
1tskgrov sennep
0,5dløl - Her Saaz Blonde
15gsmør
Grøn mayo
1,5grøn olie lavet på kørvelca 2 dl olie drønes rundt med 60g kørvel, trækker og sigtes.
1æggeblomme
0,5tskdijon sennep
1knivspids salt
1tskcitronsaftfra citronen nedenfor
Herudover
2stk granny smith
1citron
isterninger
citronverbena
Sådan gør du
Dagen før
Alle eventuelle ben fra torsken fjernes. Den soigneres en smule.
Kom den i en brandepande og drys med sukker og salt. Film og sæt på køl.
På dagen
Torsken tages fra køl og overskydende salt/sukker skylles væk med koldt vand.
Fine brede stykker skæres.
Brænd med creme brulee brænder til den tager farve. Alternativt kan den også lige kysse en brændvarm tør pande. Sæt til side.
Mayonnaise
Pisk æggeblommen luftig med salt, citronsaft og sennep.
Tilsæt den grønne olie, lidt efter lidt mens du pisker. Jo mere olie, desto tykkere bliver den. Fortsæt til konsistensen er god.
Smag til med salt, peber og lidt syre.
Kål og æbler
Kør æblerne til spiraler på en spiralizer - Eller skær dem tyndt med en kniv eller mandolin. Kom dem i isvand med citronsaft i, så de ikke oxiderer. Lad dem stå og sprøde op.
I en gryde varmes øl og sennep op. Pisk smørret i den varme væske. Sluk.
Vend kålen heri. Ikke længere end den bliver coatet og får lidt varme. De må stadig gerne være lidt sprøde.
Anret
Pensel lidt grøn mayonnaise på tallerknen. Eller sæt dutter.
Placer torsken herpå. Krøl lidt æbler op på den ene side og top dem med citronverbena.
På den anden side kommes forsigtigt den lune kål.
Server med det samme - Selvfølgelig med en Saaz Blonde på siden.