Græskaret skrælles og skæres i tern af cirka 1x1cm. Halvdelen kommes på en bageplade, drisles med halvdelen af olien, salt, peber og vendes med salvieblade. Bages til de er møre - cirka 20 minutter - ved 225 grader.
Den resteren del af græskaret sauteres i en sauterpande sammen med finthakket skalotteløg og finthakket hvidløg i den resterende olie. Tilsæt også finthakket salvie og timian. Sauter til løgene er klare. Så kommes risene på og varmer med i cirka 2-3 minutter.
Tilsæt nu vinen og lad den koge helt væk. Herefter fonden løbende. Tilsæt fond til risene er aldente og der er en smule væske ved. Tager 16-18 minutter afhængig af risen.
Sluk for varmen og rør smør og parmesan i. Lad den trække i 2-3 minutter før den smages til med friskkværnet peber og måske en smule salt.
Kom risottoen i tallerkner. Top op med de bagte græskartern og den sprøde salvie derfra. Lige en smule ekstra olivenolie og lidt parmesan har ikke skadet nogen.
Server med det samme.