Go Back

Cremet grøntsagssuppe - med alt godt fra grøntsagsskuffen.

Antal: 4 -6 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1 gul peber
  • 0,5 hokkaido græskar
  • 2 store rødløg
  • 1 hvidløg
  • 2 gule beder
  • 0,5 fennikel
  • 1 chili
  • 3 store tomater
  • 2 laurbærblade
  • 10 kviste frisk timian
  • 7 dl hønsefond
  • 2 dl piskefløde
  • 3 spsk sherryeddike
  • 0,5 dl olivenolie

Til toppen

  • Friske urter her timian og tallerkensmækker
  • Creme fraiche 38%
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Alle grøntsager klargøres, renses og skæres i grove stykker. Overhældes med olivenolie, drysses med godt med salt og peber.
  • Bradepanden kommes i ovnen ved 225 grader. Her får den en halv time, hvorefter den får 1,5 time ved 150 grader.
  • Kom grøntsagerne over i en gryde og hæld hønsefond ved og suppler op med timian og laurbærblade. Kog let i 15-20 minutter før blanding blendes glat. Passer den eventuelt igennem en sigte, for at fjerne de grove fibre fra fenniklen og skindet fra peberfrugten og chilien.
  • Kom fløden til suppen og giv den et hurtigt opkog. Smag til med salt, peber og eddike.
  • Server suppen med creme fraiche, urter og godt brød.