Go Back

Leverpostejen - Fortolket med nye smage.

Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 2 skiver rugbrød
  • Smør
  • 1 Pakke Tulip - Delikatessens Flødepostej
  • 2 bøftomater
  • 1 dl eddike
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 2 laurbærblade
  • 10 peberkorn
  • Blandede svampe - Her 1 bakke bøgehatte og en håndfuld friske morkler
  • 100 g sorte oliven uden sten
  • 1 spsk creme fraiche
  • 1 spsk mayonnaise
  • 2 spsk kapers
  • 1 spsk tomatpulver
  • Tallerkensmækker

Sådan gør du

Forberedelse

  • Vand, eddike, sukker, laurbærblade og peberkorn koges op til sukkeret er smeltet. Kom svampene heri og kom på glas. Giv dem eventuelt et hurtigt opkog, hvis du ikke har tid til at vente så lang tid.
  • Blend oliven med creme fraiche og mayonnaise. Smag til med sort peber og eventuelt lidt eddike. Kom på en sprøjtepose.
  • Skær tomaterne tyndt og læg på en bageplade med bagepapir. Drys med salt og peber. Bag/tør ved 130 grader indtil de er skrumpet ind. Det tog cirka 45 minutter her, men mine var også meget tynde. Så hold øje med dem. Det kan sagtens tage længere. Fjern dem forsigtigt fra bagepapiret.

Samling

  • På smurt rugbrød kommes fine skiver af leverpostej - Se eventuelt den anden post for at se tricks til at få skåret den pænt ud.
  • Sæt toppe af olivencremen, herpå syltede svampe og kapers, som er dryppet af på køkkenrulle inden.
  • Top med de bagte tomater, tallerkensmækkere og til sidst, sigt lidt tomatpulver over.
  • To