Go Back

Nem kyllingesuppe med kål.

Tilb. tid30 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 250 g kyllingebryst i tern
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 chili
  • 2 stjerneanis
  • 2 spsk frisk ingefær i små tern
  • 1,5 spsk frisk gurkemeje i små tern
  • 1,5 l hønsefond
  • 3 spsk ponzu kan erstattes af soya og en smule limesaft
  • 0,5 bundt sortkål Kan erstattes af savoykål eller grønkål
  • 1 lille violet blomkål brug eventuelt bare almindelig blomkål
  • 4 forårsløg
  • 1 håndfuld thai basilikum

Sådan gør du

  • Kyllingen steges af i olie til den har let farve på alle sider. Tages op.
  • Løg i skiver, ingefær, gurkemeje, knust hvidløg og finthakket chili sauteres af i olie sammen med stjerne anis. Sauter til løgene er klare.
  • Tilsæt hønsefonden og lad det koge i cirka 10 minutter før buketter af blomkål og sortkål uden de værste stilke kommes ved. Simmer 5 minutter.
  • Smag til med ponzu, salt og peber. Eventuelt en smule limesaft.
  • Anret i skåle og top op med finthakket forårsløg og thaibasilikum