2stk kullerfilet af cirka 150g hverkan erstattes af torsk, lange eller sej.
Salt og peber
Selleripuré
0,5knoldselleri
1,5dlfløde
25gsmør
ca 3dl mælk
1citron
Kåltjavs
Salt og peber
50ghasselnødder
0,5bundt sortkål
50gsmør
2spskkapers
1,5tskgrov sennep
lidt citronskal og saft.
Urter - Det du har - Her: Syretallerkensmækker, verbena og sennep.
Sådan gør du
Soigner fisken, skær små snit i skinden. krydder med salt og peber. Lad den trække 20 minutter før den skal steges.
Kom en smule olie på en varm pande. Steg fisken cirka 4 minutter (afhængig af tykkelsen) med skindsiden nedad. Når du kan se at varmen har arbejdet sig 80% op igennem fisken, vendes den, får et minut på kødsiden.
Herefter tages den af varmen og får lov til at trække 2 minutter før den kommes på tallerknen.
Selleripuré
Selleriet skrælles og skæres i små tern, kommes i en gryde med smør, fløde og toppes op med mælk til det lige dækker selleriet.
Kog ved mellem varme til selleriet er meget mørt. Sigt noget af væsken fra, blend til glat og tilsæt mælkeblandingen til konsistensen er god. Smag til med salt, peber og citronskal og saft.
Kål
På en tør pande ristes hasselnødderne til har taget lidt farve. Ikke meget, lidt. Tag dem af panden.
Kom smør på panden og lad det brune let.
Sauter sortkålen heri 3 minutters penge til den er faldet sammen. Herefter kommes kapers, sennep og lidt citronskal ved.Ved hasselnødderne tilbage i. Arbejd det sammen og smag til.
Det sidste
Læg en god gang puré i bunden. Herpå kål og godter. Slut af med fisk og masser af urter.