Go Back

Rørt kalvetatar med blomme og løg.

Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 400 g kalvekød Inderlår, mørbrad, filet eller tyksteg - jeg brugte tyksteg
  • 2 små skalotteløg
  • 2 tsk grov sennep
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk kapers her lavet på hyldebær, men købte er fint
  • Salt og peber
  • 8-10 perleløg
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 dl vand
  • 0,5 dl eddike
  • 3 spsk hele boghvedekerner
  • 10 g smør
  • 1 blomme
  • Frisk peberrod
  • Skovsyre

Sådan gør du

  • Halver perleløgene. Bring vand, eddike og sukker i kog. Dump perleløgene heri. Lad dem trække i minimum 15 minutter. Det går lidt hurtigere når lagen er helt varm.
  • Smelt smørret og kom boghveden på. Rist forsigtigt til det dufter af nødder og de har taget lidt farve. De må endeligt ikke branke. Kom dem på køkkenrulle.
  • Skær kalven i bittesmå tern. Hak hak hak. Rør kalvekødet med olivenolie, salt, peber, sennep, skalotteløg og kapers. Smag til.
  • Fordel tataren på tallerkner. Top op med løgene, som lidt sirligt er blevet pillet fra hinanden. Tynde skiver blomme og den ristede boghvede.
  • Riv slutteligt en smule peberrod over og dul den op med skovsyre.