Go Back

Moules marinieres - Fornuftig fastfood.

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid20 minutter
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1 kg blåmuslinger
  • 1 lille fennikel
  • 1 grønt æble
  • 1 løg
  • 2 laurbærblade
  • 25 g smør
  • Dild og estragon.
  • 1,5 dl sherry byt den bare ud med noget andet
  • 2 dl æblemost byt også den ud
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Muslingerne skylles og sorteres. Husk også at fjerne skægget, hvor de har siddet fast. Det er nemmest at gøre med bagsiden af en kniv.
  • Hak løg, æble, fennikel og stilkene fra estragon og dild fint. Sauter blandingen i godt med smør sammen med laurbærbladene til løgene er gennemsigtige. I en stor gryde forresten.
  • Kom væskerne på og læg låg på og skru godt op for varmen.
  • Når væsken koger kommes muslingerne på og låget kommes på. Damp 2-3 minutter eller til de har åbnet sig.
  • Kom muslingerne op i skåle. Tag eventuelt lidt suppe fra til sauce. Ellers kommes fløden ved og den koger ind i et par minutter uden låg. Fuld skrue. Smag til med salt, peber, citronsaft og skal. Kom suppen over muslingerne.
  • Drys med estragon og dild.