Go Back

Canard a L'Orange - And med appelsin.

Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1 andebryst steg
  • 2 små andepølser eller anden fars
  • 2 kviste timian
  • skal af en halv øko citron

Chutney

  • 2 øko appelsiner
  • 1 nellike
  • 1 kardemommekapsel
  • 0,5 dl æbleeddike
  • 2-3 spsk sukker
  • Vand

Sauce

  • 1,5 dl friskpresset appelsinsaft
  • 2 spsk honning eller sukker
  • Grand marnier - Efter dine smagsløg.
  • 3 spsk citronsaft
  • 3 dl andefond
  • 75 g smør

Herudover

  • 0,5 hokkaido græskar
  • 50 g smør
  • 1 dl fløde
  • Grønkål
  • olivenolie

Sådan gør du

  • Skær brystbenet væk fra anden.
  • Riv appelsinskal over sammen med timian bladene. Fordel pølsekødet på midten. Krydr med salt og peber.
  • Rul til en stram pølse. Vikkel et par lag film omkring. Stram den yderligere op ved at rulle enderne op. Bind den sammen med kødsnor. Snør den også gerne for at holde på formerne.
  • I en stor gryde med vand pocheres pølsen i 18 minutter. (Brug eventuelt stegetermometer her).
  • Tag den op og lad den køle før den steges sprød på panden og skæres ud i skiver.

Chutney

  • Skær skal - inkl den hvide hinde - af appelsinerne og skær den ud i bittesmå stykker. Pres saften ud i en gryde sammen med eddike. Kom skallen herned sammen med kardemomme og nellike.
  • Simmer ved lav varme i 20 minutter. Suppler op med vand, hvis den er ved at løbe tør. Tilsæt så sukkeret og kog til den hvide hinde er helt gennemsigtig. Det kan godt tage endnu 20 minutter. Hold øje med den ikke koger tør.
  • Fjern kardemomme og nellike. Kør massen på en minihakker, hvis du ikke har været helt grundig nok med at hakke.

Puré og grønkålschips

  • Skrub græskaret godt og skær det i 0,5cm skiver. Læg på en bageplade. Drys med salt, peber og olivenolie. Bag cirka 20 minutter ved 200 grader og blend med en stavblender. Passér igennem en fin sigte.
  • Rør smør og fløde i. Lun igennem og smag til med salt, peber og godt med syre i form af fx citronsaft.
  • Nip grønkålen og vend den med en smule olivenolie.
  • Bag 6-7 minutter afhængig af hvor meget fart du har på ovnen. Den skal sprøde op. Tag den ud og drys med salt.

Sauce

  • Kog appelsinsaft og honning ind til cirka halvdelen. Tilsæt citronsaft og grand marniers efter smag.
  • På med fonden og kog ind.
  • Skru helt ned for varmen og pisk koldt smør i til den er blank.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server det hele i en spraglet fornøjelse.