Go Back

Hjemmelavet sylte

Tilb. tid2 timer
Samlet tid2 timer
Forfatter: Thomas Alcayaga

Ingredienser

  • 1,2 kg kød velegnet til sylte
  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 1 porre
  • 0,25 knoldselleri
  • 3 laurbærblade plus to tre stykker til pynt
  • 1 spsk peberkorn
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk allehånde
  • 5 nelliker
  • ca 2l vand evt let bouillon
  • 2-3 blade husblas

Sådan gør du

  • Kødet kommes i en stor gryde. Kom 2l vand på (eller til det dækker og der er 3-4 cm vand over.
  • Bring i kog og efter et par minutter fjernes skummet.
  • Tilsæt hele pillede løg, hele skrællede gulerødder, Knoldselleri i grove tern og porre delt i 3. Herudover også alle krydderierne. Kog cirka 2 timer til kødet falder fra hinanden. Lad det trække i 30 minutter. Tag herefter kødet, løg og gulerødder op. Sigt væsken fra. Gem væsken, kasser resten.
  • Pluk kødet fra hinanden og fjern kogt svær og de værste fedtklumper. Hak det groft med en kniv. Det samme med løg og gulerod. Vend det sammen.
  • Læg husblas i blød i koldt vand - vent 5 minutter. Opløshusblassen i 3dl af væsken.
  • For en rugbrødsform med film. Kom laurbærblade nederst, hvis det skal være lidt fancy. Kom kød og grønt blandingen heri. Hvis du presser det ned, er der plads til meget lidt gele imellem. Så det er her du bestemmer konsistensen. Kom skyen over til det dækker godt. Film og sæt på køl i minimum 8-10 timer.
  • Nydes på rugbrød med en god stærk sennep og rødbeder.