Go Back

Lynhurtig svampepasta.

Forb. tid5 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid15 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • Tørrede morkler - 12-15 gram
  • 200 g tørret pappardelle
  • 3-6 grillede artiskokker i olie (afhængig af størrelse
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 15 g smør
  • 80 g revet parmesan
  • Sort peber
  • Trøfler - Hvis tegnebogen tillader det.

Sådan gør du

  • I det varmeste vand som hanen kan frembringe lægges morklerne til opblødning. Lad dem bløde op i cirka 15-20 minutter.
  • Bring en stor gryde med vand i kog. Kog pasten i godt saltet vand.
  • Smelt smørret sammen med olivenolien. Kom morkler og kvarte artiskokker på. Pres 2 fed hvidløg over. Lad det stege stille og roligt 2-3 minutter.
  • Herefter kommes pastaen på. Direkte fra gryden, så der kommer en smule af kogevandet med. Det stivelsesholdige vand er med til at gøre saucen cremet. Gem lidt af vandet, hvis der skal suppleres op.
  • Varm op til det bobler og sluk så for varmen. Kom den revne parmesan på og kør den godt rundt. Osten skulle gerne creme op sammen med pastavandet og coate pastaen. Smag til med friskkværnet peber og kom på tallerkner.
  • Riv lidt parmesan over. Riv trøffel over - Hvis du har selvfølgelig.
  • Spis med det samme. Den her ret kan ikke holde til at stå.