Go Back

Salat med aubergine og granatæble

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal: 2 -3 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 2 store auberginer
  • 1 citron
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 spsk tahini
  • 3 +2 spsk olivenolie
  • 1 kaki frugt
  • 1 lille løg
  • 1 dl neutral yoghurt
  • 35 g pistacienødder - Usaltede
  • 0,5 lille granatæble
  • mynte
  • 1 spsk granatæble sirup

Sådan gør du

  • Start med at lave baba ganoushen. Det er den som tager længst tid.
  • Prik en aubergine et par gange med en gaffel og grill den under grillen i ovnen i cirka et kvarters penge. Den skal være helt sort og faldet sammen.
  • Læg auberginen i en skål med film over, så dampen gør at skindet slipper. Pil skindet af og kom på et skærebræt. Hak groft med en kniv. Tilsæt spidskommen, tahini, citronsaft og skal, salt og peber. Arbejd det godt sammen. Det skal være finthakket. Nu har du lavet baba ganoush.
  • Fordel baba ganoushen på et fad og lad det køle.
  • Skær den sidste aubergine i tynde skive og grill dem på en brændvarm grillpande. 2-3 minutter på hver side. Fordel på baba ganoushen.
  • Kom herpå papirstynde løgskiver, kakifrugt, granatæblekerner og pistacienødder.
  • Sæt små skefulde af yoghurten, drisl med lidt olivenolie og granatæble sirup.
  • Krydr med salt og peber.
  • Top med mynteblade.