Go Back

Nudelsalat med kalv og peanutdressing

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 350 g kalvekød Her medallioner af cirka 2 cm tykkelse
  • 10 g smør
  • 1 spsk olie
  • Salt og peber

Peanutsauce

  • 2 store spsk peanutbutter
  • 50 g kokosmælk
  • 1,5 spsk limesaft
  • 1 spsk fiskesauce
  • 1 tsk sesamolie
  • 1 tsk finthakket citrongræs
  • 1 chili
  • Salt og peber

Herudover

  • 125 g risnudler
  • 100 g peanuts
  • 150 g tomater
  • 0,5 agurk
  • 2 mini romainesalater
  • 1 rødløg
  • 150 g bøgehatte kan erstattes af andre svampe

Sådan gør du

Kødet

  • Kødet krydres med salt og peber. Brunes på en rødglødende pande. 1 minut på hver side.
  • Skru ned for varmen og kom smørret ved. Steg i cirka 2 minutter på hver side. Kødet må gerne være medium rare.
  • Tag kødet af panden og lad det trække i 5 minutter før det skæres.
  • På samme pande steges strimler af rødløg og bøgehatte. De skal blot falde sammen. Smag til med salt og peber.

Peanutsauce.

  • Kom peanutbutter og kokosmælk i en kasserolle sammen med limesaft. Giv et hurtigt opkog før sesamolie, fiskesauce, finthakket chili og citrongræs tilsættes. Lad det boble hurtigt. Smag til med salt og peber og eventuelt mere limesaft.
  • Er dressingen blevet for tyk, kan den tyndes en smule med vand.
  • Er den for chunky kan den få en hurtig omgang med en stavblender.

Resten

  • Tilbered risnudlerne efter anvisningerne på pakken. Jeg plejer at lade dem ligge 3-4 minutter i kogende vand. Kom dem i bunden af en skål.
  • Kom herpå salatblade, fintskåret kød, agurk og tomat.
  • Kom også svampe og løg ved. Top med peanutdressing og grofthakkede peanuts.