350gkalvekødHer medallioner af cirka 2 cm tykkelse
10gsmør
1spskolie
Salt og peber
Peanutsauce
2store spsk peanutbutter
50gkokosmælk
1,5spsklimesaft
1spskfiskesauce
1tsksesamolie
1tskfinthakket citrongræs
1chili
Salt og peber
Herudover
125grisnudler
100gpeanuts
150gtomater
0,5agurk
2mini romainesalater
1rødløg
150gbøgehattekan erstattes af andre svampe
Sådan gør du
Kødet
Kødet krydres med salt og peber. Brunes på en rødglødende pande. 1 minut på hver side.
Skru ned for varmen og kom smørret ved. Steg i cirka 2 minutter på hver side. Kødet må gerne være medium rare.
Tag kødet af panden og lad det trække i 5 minutter før det skæres.
På samme pande steges strimler af rødløg og bøgehatte. De skal blot falde sammen. Smag til med salt og peber.
Peanutsauce.
Kom peanutbutter og kokosmælk i en kasserolle sammen med limesaft. Giv et hurtigt opkog før sesamolie, fiskesauce, finthakket chili og citrongræs tilsættes. Lad det boble hurtigt. Smag til med salt og peber og eventuelt mere limesaft.
Er dressingen blevet for tyk, kan den tyndes en smule med vand.
Er den for chunky kan den få en hurtig omgang med en stavblender.
Resten
Tilbered risnudlerne efter anvisningerne på pakken. Jeg plejer at lade dem ligge 3-4 minutter i kogende vand. Kom dem i bunden af en skål.
Kom herpå salatblade, fintskåret kød, agurk og tomat.
Kom også svampe og løg ved. Top med peanutdressing og grofthakkede peanuts.