Mælk, gær og æg kommes i røreskålen og arbejdes sammen. Heri kommes så salt og sukker.
Arbejd nu løbende melet i. Det skal være en fast dej, som ikke må virke tør. Den må godt klistre en smule til fingrene.
Ælt i cirka 7-8 minutter til den slipper kanterne. Kom tern af smør i og ælt til det er arbejdet ind i dejen.
Lad dejen hæve til cirka dobbelt størrelse - en time cirka - lunt på bordet.
Slå eventuelt også et par boller op (jeg lavede 6 burgerboller udover et godt franskbrød).
Del den resterende dej (cirka 1kg) i tre lige store dele. Rul dejen ud i pølser af cirka 50 cm længde. Flet dejen til et flot brød. Kom i en smurt brødform. (eller to, hvis du laver af hele portionen af dej).
Lad dejen efterhæve i cirka 30 minutter før den pensles med sammenpisket æg og drysses med birkes.
Bag ved 200 grader i cirka 25 minutter.
Efter bagning skal den ud af formen med det samme. Lad det køle en smule før du går ombord i brødet.
Smør med nutella! Masser af nutella.