Go Back

Fødselsdagsboller med rosiner

Forb. tid1 time 30 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid1 time 45 minutter
Antal: 30 boller
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 5 dl mælk
  • 200 g smør
  • 30 g gær
  • 3 æg + 1 til pensling
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 1 kg hvedemel Her skærtoft mølles hvedemel + en smule til bordet
  • 150 g rosiner

Sådan gør du

  • Smørret smeltes i en kasserolle. Mælken kommes i for at køle smørret.
  • Mælk, smør, gær, æg, salt og sukker kommes i en røreskål og arbejdes sammen.
  • Tilsæt melet lidt af gangen. Dejen skal være fugtig og må godt klistre lidt til fingrene.
  • Ælt i cirka 10 minutter til den er glat og en smule elastisk. Ælt til sidst rosinerne i dejen.
  • Lad dejen hæve på køkkenbordet til den har dobbelt størrelse. Cirka en time.
  • Kom dejen ud på et melet bord. Dej dejen i 4 lige store stykker og del så hver af disse i mellem 7 og 8 mindre boller.
  • Tril bollerne runde og sæt på en plade. Lad dem efterhæve en time dækket til.
  • Pensel med sammenpisket æg lige før de skal i ovnen.
  • Bag cirka 12-13 minutter i en ovn på 200 grader - Eller til de har taget farve og lyder hule når du banker på dem.
  • Prøv at vente med at gå om bord i bollerne til de er kølet en smule.