Go Back
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Salte æbleskiver med stenbiderrogn og røgeost.

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 15 æbleskiver
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 2 æg
  • 200 g sødmælk
  • 100 g boghvedemel
  • 75 g hvedemel
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • Peber
  • 50 g smør

Røgeostcreme

  • 3 spsk creme fraiche
  • 2 spsk røgeost
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt og peber

Herudover

  • 150 g stenbiderrogn renset og saltet
  • 2 spsk finthakket purløg

Sådan gør du

  • æggene deles. Hviderne piskes stive med en smule salt.
  • Blommerne piskes sammen med mælk, salt og peber. Hvedemel, boghvedemel og bagepulver sigtes i. Røres godt rundt til der ikke er flere klumper i.
  • Fold forsigtigt de piskede æggehvider i. Lad dejen trække 5 minutter.
  • Smelt smørret.
  • Varm æbleskivepanden godt op og kom lidt smeltet smør i alle huller.
  • Fyld panden op med dej, så den er cirka 4/5 fyldt. Der skal være plads til de vokser en smule.
  • Når de har taget lidt farve og sat sig vendes de med strikke eller spisepinde. Vend dem først 50% og suppler op med mere dej. Vend den helt op. (husk - øvelse gør mester).
  • Tag dem af varmen og lad dem køle en lille smule.

Røgeostcreme

  • Rør alle ingredienserne til røgeostcremen sammen (røgeost, creme fraiche, salt, peber og smag til med citronsaft og skal).
  • Kom i en sprøjtepose, så den er nemmere at håndtere.

Samling

  • Lav et kryds i æbleskiverne og sprøjt godt med røgeostcreme heri. Top med stenbiderrogn, finthakket purløg og dild.
  • Spis nogenlunde med det samme.