Go Back
Udskriv
5 fra 1 stemme

Gulerodsbrud - Bløde og lækre

Forb. tid2 timer
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid2 timer 15 minutter
Antal: 20 stk.

Ingredienser

  • 7 dl lunt vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 2 +2æg
  • 1 kg mel her speltmel fra Bornholm
  • 20 g salt
  • 125 g smør
  • 3 store groftrevne gulerødder
  • 125 g solsikkekerner

Sådan gør du

  • Opløs gæres i vandet og tilsæt 2 æg og sukker. Pisk godt sammen.
  • Rør melet i lidt af gangen og ælt i cirka 5-7 minutter på maskine til den har samlet sig og er blevet glat.
  • Tilsæt smør i tern og mel. Ælt til smørret er arbejdet ind i dejen.
  • Lad dejen hvile ved stuetemperatur under et klæde til den er dobbelt størrelse. Det tager cirka en time.
  • Flad dejen ud på bordet og slå to æg ud på dejen sammen med revne gulerødder og solsikkekerner. Fold dejen sammen og arbejd nu tingene ind i hinanden. Jeg pressede den faktisk bare ud mellem fingrene til den var nogenlunde ensartet, dog stadig med lommer af dej og fyld.
  • Sæt gode klatter på badeplader. De vil vokse, så lad der være noget plads imellem dem.
  • Lad dem efterhæve i 40 minutter.
  • Bag ved 200 grader i 15 minutter - eller indtil de har taget en smule farve.
  • Lad dem køle før du kaster dig over dem.