Go Back

Hasselnøddekage

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 1 kage
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 250 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 5 æg
  • 125 g mel
  • 125 g hasselnøddemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 75 g grofthakkede hasselnødder
  • 0,5 dl hasselnøddesirup

Sådan gør du

  • Smør og sukker piskes luftigt. Tilsæt æggene et efter et.
  • Rør mel, hasselnøddemel, bagepulver og vaniljesukker sammen.
  • Sigt i kagen og fold det sammen.
  • Kom dejen i en form og drys hasselnødderne over.
  • Bag ved 180 grader i cirka 30-35 minutter.
  • Tag kagen ud af formen. Stik i den med en pind eller lignende og drisl siruppen over.
  • Lad kagen køle helt før den indtages.