Go Back

Focaccia med ramsløg og semidried tomater

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid35 minutter
Antal: 1 brød
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 25 g gær alternativt kun 5g ved koldhævning
  • 3,5 dl koldt vand
  • 12 g salt
  • 1,5 dl olivenolie
  • 150 g durum hvedemel
  • 350 g tipo 00 mel
  • 5-7 blade ramsløg
  • 100 g semidried cherrytomater
  • 1 spsk flagesalt

Sådan gør du

  • Gæren opløses i vandet og både salt og olivenolie (0,5dl) tilsættes.
  • Melet arbejdes i lidt af gangen. Start med durummelet og fortsæt med tipo 00.
  • Ælt dejen til den bliver elastisk, føles spændt op og slipper kanterne. Det tager cirka 10-15 minutter ved lav hastighed.
  • Fordel dejen i en bradepande og top med olivenolie - 0,5dl - finthakket ramsløg, flagesalt og semidried tomater. stik lidt i det med fingrene, så det bliver arbejdet let ned i dejen.
  • Bag ved 225 grader i cirka 20 minutter. Den skal have taget farve.
  • Drisl den sidste halve deciliter olivenolie over og tag den op af bradepanden og sæt på en rist.
  • Prøv at lade brødet køle før du kaster dig over det.