10ramsløgsbladeeller anden urt, som du godt kan lide
0,5tskflagesalt
1æggeblomme
0,5tsksennep
ca 1 spsk citronsaft
0,5dlolivenolie
1spsklet creme fraiche
Sådan gør du
Kyllingen krydres med salt og peber. Brunes af på begge sider og steges derefter cirka 4-5 minutter på hver side i en smule olie. Lad den trække 5 minutter mens du steger rugbrødet.
Skær rugbrødet ud i mindre stykker og steg det sprødt i en blandingen af fedtet på panden suppleret op med en smule smør. Læg derefter på fedtsugende papir og drys med salt.
Bring en gryde med vand i kog og salt vandet let. Kom de nippede grønne bønner heri og blancher dem i 2 minutter. Kom derefter over i isvand.
Fordel den skyllede salat i bunden og kom lidt dressing herover (og opskriften finder du nedenfor), fordel herpå tynde skiver kylling, bønner, oliven og brød crutoner. Top med dressing og slut af med lidt urter. Her har jeg brugt blomsterkarse. Brug eventuelt lidt finthakket ramsløg, når du alligevel har fat i det.
Dressing
Hak ramsløget groft og kom det i en morter sammen med salt. Mort til det er blevet en helt fint masse.
Tilsæt æggeblomme og sennep. Arbejd det godt rundt til det begynder at skumme let.
Tilsæt løbende olivenolie og arbejd med det, til det emulgerer let.
Rør creme fraiche i og smag til med mere salt, citronsaft og peber.