Go Back

Grøn salat med kylling og ramsløgsdressing

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal: 2 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 2 stk kyllingebryst
  • 4 tynde skiver rugbrød
  • Smør og olie til stegning
  • 2 stk miniromaine
  • 1 avokado
  • 150 g grønne bønner
  • 0,5 glas grønne oliven

Dressing

  • 10 ramsløgsblade eller anden urt, som du godt kan lide
  • 0,5 tsk flagesalt
  • 1 æggeblomme
  • 0,5 tsk sennep
  • ca 1 spsk citronsaft
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 spsk let creme fraiche

Sådan gør du

  • Kyllingen krydres med salt og peber. Brunes af på begge sider og steges derefter cirka 4-5 minutter på hver side i en smule olie. Lad den trække 5 minutter mens du steger rugbrødet.
  • Skær rugbrødet ud i mindre stykker og steg det sprødt i en blandingen af fedtet på panden suppleret op med en smule smør. Læg derefter på fedtsugende papir og drys med salt.
  • Bring en gryde med vand i kog og salt vandet let. Kom de nippede grønne bønner heri og blancher dem i 2 minutter. Kom derefter over i isvand.
  • Fordel den skyllede salat i bunden og kom lidt dressing herover (og opskriften finder du nedenfor), fordel herpå tynde skiver kylling, bønner, oliven og brød crutoner. Top med dressing og slut af med lidt urter. Her har jeg brugt blomsterkarse. Brug eventuelt lidt finthakket ramsløg, når du alligevel har fat i det.

Dressing

  • Hak ramsløget groft og kom det i en morter sammen med salt. Mort til det er blevet en helt fint masse.
  • Tilsæt æggeblomme og sennep. Arbejd det godt rundt til det begynder at skumme let.
  • Tilsæt løbende olivenolie og arbejd med det, til det emulgerer let.
  • Rør creme fraiche i og smag til med mere salt, citronsaft og peber.