Go Back

Rugbrødslagkage / Brødtorte

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal: 12 stykker
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 6 æg
  • 250 g sukker
  • 125 g fintrevet rugbrød
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 1 spsk kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 5 dl fløde
  • solbærsyltetøj

Sådan gør du

  • Æggeblommer og sukker pisket luftigt. I vendes forsigtigt fintrevet rugbrød, kakao, bagepulver og kartoffelmel. Til slut vendes de stivpiskede æggehvider i.
  • Kom massen i to forede springforme og bag ved 180 grader i ca.15 minutter . Hvis du bager den i en, skal du være opmærksom på at bagetiden forlænges. Du skal kunne stikke i den med en strikkepind eller lignende, hvor den kommer ren op.
  • Når kagen er kølet, deles den hvis den bages i en form. Den nederste bund smøres med solbærsyltetøj. Pisk fløden stiv og vend solbærsyltetøj i halvdelen og kom på. Læg toppen på og top med flødeskum.