Go Back

Croque monsieur (og hvad forskellen er fra en madame)

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid20 minutter
Antal: 4 sandwich
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 8 skiver brød gerne daggammelt surdejsbrød
  • 2 spsk fed creme fraiche
  • 2 spsk grov sennep
  • 8 skiver kogt skinke
  • 4-8 skiver gruyere
  • 120 g cheddar
  • 25 g smør til stegning

Bechamel:

  • 20 g smør
  • 1 spsk mel
  • 1 laurbær
  • 4 dl mælk
  • muskatnød

Sådan gør du

bechamel

  • Smelt smørret og arbejd melet i. Lad det varme igennem uden det tager farve.
  • Tilsæt mælken af et par omgange, giv den mere hver gang at sovsen har samlet sig. Kom laurbærbladet i og lad det hele koge igennem et par minutter, for at undgå smag af stivelse.
  • Smag saucen til med salt, peber og muskatnød.

Croque monsieur

  • Rør creme fraiche og sennep sammen. Smør på alle skiver brød.
  • Fordel skinke og gruyere på de sennepssmurte stykker brød og luk sandwichen sammen.
  • Steg sandwichen i smørret et par minutter på hver side. Tag den af varmen og smør "oversiden" med bechamel og kom mere ost på (cheddar her).
  • Kom sandwichen i en varm ovn på cirka 225 grader til osten er smeltet og gerne har taget lidt farve. Server med det samme.