Croque monsieur (og hvad forskellen er fra en madame)
Forb. tid10 minuttermin
Tilb. tid10 minuttermin
Samlet tid20 minuttermin
Antal: 4sandwich
Forfatter: Thomas
Ingredienser
8skiverbrødgerne daggammelt surdejsbrød
2spskfed creme fraiche
2spskgrov sennep
8skiverkogt skinke
4-8skivergruyere
120gcheddar
25gsmør til stegning
Bechamel:
20gsmør
1spskmel
1laurbær
4dlmælk
muskatnød
Sådan gør du
bechamel
Smelt smørret og arbejd melet i. Lad det varme igennem uden det tager farve.
Tilsæt mælken af et par omgange, giv den mere hver gang at sovsen har samlet sig. Kom laurbærbladet i og lad det hele koge igennem et par minutter, for at undgå smag af stivelse.
Smag saucen til med salt, peber og muskatnød.
Croque monsieur
Rør creme fraiche og sennep sammen. Smør på alle skiver brød.
Fordel skinke og gruyere på de sennepssmurte stykker brød og luk sandwichen sammen.
Steg sandwichen i smørret et par minutter på hver side. Tag den af varmen og smør "oversiden" med bechamel og kom mere ost på (cheddar her).
Kom sandwichen i en varm ovn på cirka 225 grader til osten er smeltet og gerne har taget lidt farve. Server med det samme.