Go Back

perfekt pizza på grillen!

Forb. tid2 timer
Tilb. tid8 minutter
Samlet tid2 timer 8 minutter
Antal: 3 pizzaer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 3-3,5 dl koldt vand
  • 500 g mel med højt protein indhold ikke fuldkorn
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk salt
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 2 dl durummel til at rulle ud i.

Fyld

  • 150 g pesto
  • 2 kugler mozzarella med eller uden trøffel
  • Friske basilikumblade

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og kom melet i.
  • Rør det godt sammen til det er en nogenlunde ensartet masse.
  • Lad den hvile en halv time i røreskålen.
  • Kom olie, salt og bagepulver ved.
  • Ælt den cirka 5-7 minutter på maskine til den er helt glat.
  • Lad den hæve endnu cirka 1,5 time ved stuetemperatur. Slå den gerne ned halvvejs i hævningen.
  • Form tre kugler af dejen og rul dem tyndt ud. Sørg for at der er godt med durummel på bordet. Ellers får du dem ikke derfra.
  • Top med pesto og mozzarella.
  • Bag på en glohed pizzasten i 7-8 minutter.
  • Du kan se at pizzaen er færdig når den har taget farve under bunden og osten er smeltet.