Pistacienødder, 1 spsk sukker og vand koges cirka 5 minutter under låg, hvorefter det trækker i endnu 5 uden varme. Blend nødderne til en ensartet masse.
Mælk og fløde bringes i kog og tages af varmen.
I mellemtiden piske æggeblommer, 2 spsk sukker og vaniljekorn til en luftig masse.
Mælken hældes i i en tynd stråle, mens der piskes. Returner massen til gryden og varm den forsigtigt op til den begynder at tykne. Den vil skille hvis den kommer op og koge, så du skal kun varme til den tykner. Cirka 70ish grader. Tag gryden af varmen og kom massen over i en kold skål. Så er du sikker på at den ikke skiller på grund af restvarmen i gryden. Det er set ske.
Rør pistaciemassen i cremen og sæt på køl i en til to timer. Kør isen på en ismaskine til den har sat sig - Eller kom den direkte i fryseren og rør rundt i den løbende.
Mascarponecreme
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn luftige. Pisk mascarpenen i. (Jeg ville teoretisk sige, at du skulle folde den i, men så bliver du bare aldrig færdig).
Pisk fløden og den FOLDER du i massen.
Smag til med citronskal og eventuelt en smule saft.