Go Back

Spansk one-pot-wonder med chorizo og blæksprutte.

Forb. tid5 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal: 4 -6 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 8 små frisk chorizoer (ca 450g)
  • 2 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 2 røde pebre
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 spsk røget paprika
  • 3 stilke rosmarin
  • 5 laurbærblade
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 8 dl hønsefond
  • 1 dåse kogte kikærter
  • 250 g snitbønner
  • 250 g ærter fra frost
  • 400 g blæksprutte se ovenfor
  • Bredbladet persille

Sådan gør du

  • Strimler af løg og hvidløg svitses i en gryde sammen med grove stykker rød peber.
  • Chorizoen kommes ved og steges kort. Tilsæt tomatpuré, røget paprika, rosmarin og laurbær som lige skal steges med.
  • Kom fond og hakkede tomater og lad det simre i 15 minutter før kikærterne også koger med i 10 minutter.
  • Grill blæksprutten på en grill eller grillpande i 2-3 minutter på hver side.
  • Kom snitbønnerne i 3-4cm stykker og ærterne i og varm godt igennem. Smag til med til salt, peber og lidt sherryeddike. Kom blæksprutten ved og lad retten samle sig før den toppes med bredbladet persille og serveres med brød og andet god.