Go Back

Grillede asparges med citrus og safranvinaigrette

Forb. tid5 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid15 minutter
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 6-8 hvide asparges
  • 6-8 skiver lardo eller røget spæk
  • 2 spsk kapers
  • 1 appelsin
  • 1 tsk dijonsennep
  • evt 2 tsk citronsaft
  • 0,1 g safran
  • Salt og peber
  • 0,5 dl olivenolie
  • Timian

Sådan gør du

  • Aspargesene skælles og grilles 5-7 minutter. De vendes et par gange undervejs.
  • Over de varme asparges lægges tynde skiver lardo.
  • Skær filetterne ud af appelsinen. Kom filetter og kapers over aspargesene.
  • Pres resten af saften fra appelsinen ud i en skål. Suppler eventuelt op med citronsaft her.
  • Kom sennep, saftran, salt og peber ved. Rør det godt sammen. Pisk olien i. Smag til.
  • Kom vinaigretten over retten. Top med lidt ekstra salt og timian.