Go Back

Jordbærparfait - nem sommerlig is uden ismaskine.

Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 4 æg
  • 4 +2 spsk sukker
  • 1 vaniljestang
  • 5 dl fløde
  • 250 g jordbær
  • 1 knivspidssalt

Sådan gør du

  • Æggeblommerne piske hvide med vaniljekorn og 4 spsk sukker. Pisk til alt sukkeret er opløst.
  • pisk fløden stiv og vend forsigtigt i.
  • Pisk hviderne stive med en knivspids salt. Det er med til at stabilisere dem. Det er vigtigt at du bruger et helt rent piskeris og der ikke er fedt eller sulforester i skålen, da det kan være med at til modvirke det. Fold forsigtigt hviderne i.
  • Kom ismassen i en form. Blend jordbær med 2 spsk sukker og fordel den forsigtigt over, mens deres køres let igennem med bagenden af en ske (eller lignende). Arbejd ikke for meget i den.
  • Sæt på frost til den er helt gennemfrosset - minimum 5 timer.