Sukker og vand kommes i en gryde og bringes i kog. Kog til siruppen er 116-17 grader varmt.
Pisk æggehviderne stive med en knivspids salt, mens du koger siruppen. Kom den varme sirup i æggehviderne i en tynd stråle mens du pisker.
Bliv ved med at piske til marengsen er kølet helt af. Det tager 5-10 minutter, så det er en fordel at bruge en maskine til det. Kom på sprøjtepose med en tyl.
En fordel ved italiensk marengs frem for den normale, hvor man bare pisker sukker i stive æggehvider er, at den holder noget bedre, så du kan lave den før gæsterne kommer. Men det er vigtigt at den bliver pisket ind til den er helt kold. Ellers holder den ikke så godt. Hvis du laver marengsen lige før den skal på kagen, kan du bare lave den almindelige. Jeg regner altid med 50g sukker på æggehvide.
Sprøjt marengsen på isen. Sæt kagen ud i grillen - jeg satte dem på en stegeplade, så de ikke fik så direkte varme nede. Grill i cirka 8-10 minutter.
Brænd med en creme brulee brænder ELLER varm let cirka 2cl bourbon eller rom op pr. dessert du laver. Laver du mere end 4, så gør det af flere omgange. Kom alkohol i en metal øse eller andet som kan klare ilden. Sæt ild til det og hæld forsigtigt den brændende alkohol udover marengsen.
Husk at ilden går ud, når der ikke er mere alkolhol tilbage.