Go Back

Baked Alaska -

Antal: 6 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Brownie

  • 125 g smør
  • 70 g chokolade 70%
  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 75 g mel
  • 1 spsk kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g finthakkede hasselnødder

Is

  • 4 æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 0,5 vaniljestang
  • 100 g chokolade 70%
  • 2,5 dl sødmælk
  • 2,5 dl fløde
  • 2 blade husblas

Italiensk marengs

  • 200 g sukker
  • 0,5 dl vand
  • 4 æggehvider
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

Brownie

  • Smelt smør og chokolade forsigtigt.
  • Pisk æg og sukker luftigt og vend chokolade/smørblandingen heri forsigtigt.
  • Bland, mel, bagepulver og kakao. Sigt i de våde varer og rør forsigtigt i. Finhak nødderne og vend dem i.
  • Kom dejen i små forme eller i en bradepande.
  • Bag 12-25 minutter ved 180 grader. (Er kagerne små og tynde, skal de ikke have så lang tid, laver du en større bradepande, skal de have lidt længere). De må meget gerne være lidt fedtede ingen i.
  • Sæt kagerne på køl.

Is

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.
  • Bring fløde og mælk i kog. Kom husblassen i væsken, så den smelter. Kom grofthakket chokolade heri og lad den smelte.
  • Pisk æggeblommerne luftige med vaniljekorn og sukker. Kom chokolademælken i mens du pisker.
  • Returner massen til gryden og varm den forsigtigt op til den sætter sig en smule. Du skal piske hele tiden. Når boblerne begynder at forsvinde (altså skummet fra du pisker) så er den ved at være færdig. Den må endeligt ikke koge, for så vil den skille. Tag den af varmen, når den er cirka 70 grader.
  • Lad ismassen køle helt og kør den så på en ismaskine til den begynder at sætte sig. Den skal have konsistens for let softice.
  • Den frosne is kommes i siliconeformen og kagerne placeres over den. Kom på frost til du skal bruge den. Den skal nå at indfryse helt.

Italiensk marengs.

  • Sukker og vand kommes i en gryde og bringes i kog. Kog til siruppen er 116-17 grader varmt.
  • Pisk æggehviderne stive med en knivspids salt, mens du koger siruppen. Kom den varme sirup i æggehviderne i en tynd stråle mens du pisker.
  • Bliv ved med at piske til marengsen er kølet helt af. Det tager 5-10 minutter, så det er en fordel at bruge en maskine til det. Kom på sprøjtepose med en tyl.
  • En fordel ved italiensk marengs frem for den normale, hvor man bare pisker sukker i stive æggehvider er, at den holder noget bedre, så du kan lave den før gæsterne kommer. Men det er vigtigt at den bliver pisket ind til den er helt kold. Ellers holder den ikke så godt. Hvis du laver marengsen lige før den skal på kagen, kan du bare lave den almindelige. Jeg regner altid med 50g sukker på æggehvide.
  • Sprøjt marengsen på isen. Sæt kagen ud i grillen - jeg satte dem på en stegeplade, så de ikke fik så direkte varme nede. Grill i cirka 8-10 minutter.
  • Brænd med en creme brulee brænder ELLER varm let cirka 2cl bourbon eller rom op pr. dessert du laver. Laver du mere end 4, så gør det af flere omgange. Kom alkohol i en metal øse eller andet som kan klare ilden. Sæt ild til det og hæld forsigtigt den brændende alkohol udover marengsen.
  • Husk at ilden går ud, når der ikke er mere alkolhol tilbage.