Yoghurt, ingefær, hvidløg og garam masala røres sammen i en skål. I kommes kyllingekødet, som maseres med marinaden.
Lad det marinere i to timer.
Strimler af 3 løg og en chili (efter smag) sauteres i olien ved mellem varme til det er karamelliseret en smule. Det tager i omegnen af 7-8 minutter. På kommes kyllingen inkl marinade (der er ikke meget på, men lad være med at forsøge at skrabe det af). Brun kyllingen til det har taget en smule farve.
Herpå kommes krydderier, revet hvidløg og ingefær. Lad det stege med til du begynder at kunne dufte krydderierne. Kom tern af tomat og kokosmælk på. Suppler op med vand eller hønsefond til det dækker.
Lad retten simre i 20 cirka minutter. Kom mandlerne på og giv endnu 10 minutter.
Hvis du vil have saucen lidt tykkere, kan du røre 1 spsk maizena ud i en en smule koldt vand og komme ved. Husk at koge saucen godt igennem, så smagen af stivelse bliver kogt væk. Tyknede den ikke nok, får den endnu en gang maizena.
Smag til med salt, peber og eventuelt en smule limesaft.
Til raitaen skæres mangoen skæres i fine stykker. Vendes med finthakket mynte, kardemomme og yoghurt. Smages til med salt og peber.
Server med ris, chutney og hvad du ellers lige måtte have lyst til.