Go Back

Torsk med hollandaise - på grillen.

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 300 g cherrytomater på stilk
  • 8 skrællede hvide asparges
  • 8 forårsløg
  • 4 gange 150-175g torskeloin
  • 4 kviste citrontimian
  • 4 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • Frisk dild

Hollandaise

  • 2 æggeblommer
  • 250 g smør
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk vand
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Trim toppen og bunden af forårsløgene. Skræl de hvide asparges.
  • Kom smørret i en gryde eller skål, som kan klare at komme på grillen. Kom på grillen sammen med grøntsagerne. Grill i cirka 5-7 minutter ved direkte, mellem varme.
  • Mens grøntet griller trimmes fisken og lægges i serveringstallerknerne. Drisles med en smule olivenolie og krydres med salt, peber og citrontimian.
  • Kom fisken på grillen og kom grøntet ved. Grill cirka 10-12 minutter ved cirka 150 grader under låg. Det afhænger lidt af tykkelsen på fisken. Når du kan trykke let på den og lammellerne skiller i fisken, så er den færdig.
  • Tag fisken af varmen, lad den trække mens du laver hollandaisen. Top den med lidt frisk dild lige før servering. Ellers falder det bare sammen.

Hollandaise

  • Kom æggeblommer, vand og citronsaft i en gryde.
  • Over lav varme og ved konstant piskning, varmes der til det bliver lysere og luftigt. Du kan se at det er klar til smørret, når der ikke er luftige bobler tilbage, men den i stedet er cremet.
  • Kom smørret i lidt efter lidt, mens du stadig pisker. Start med det der ligner en lille spiseskefuld og øg mængden, så det til sidst er en fin stråle.. Du skal kun bruge det klare smør, ikke vallen.
  • Fortsæt til det har den ønskede konsistens. Jo mere smør, jo tykkere bliver den.
  • Smag til med ekstra syre, lidt salt og peber.
  • Server sammen med fisk og grønt.