Go Back

Texmex steak dogs.

Forb. tid5 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal: 10 dogs
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1-1,2 kg bavette
  • 10 gode hotdogbrød

Avocado-gøgl

  • 2 store modne avocador
  • 1 skalotteløg
  • 1 lime
  • 3 spsk olivenolie
  • en smule stødt koriander
  • 2 spsk finthakket frisk koriander

Chipotle Mayonnaise

  • 1,5 dl mayonnaise
  • ca 2 spsk "salsa" fra en dåse med chipotle

Majssalsa

  • 250 g majs fra frost
  • 1 rød peber
  • 2 chipotles fra den der dåse
  • 25 g smør
  • 1 lime
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tag bavetten fra køleskabet en time før du skal spise. Krydr med salt og peber.
  • På en glohed pande steges bavetten 4-5 minutter på hver side med en smule olie. Afhængig af tykkelsen selvfølge kan det være at den skal have lidt længere.
  • Lad den trække cirka 10 minutter mens du laver salsaen med majs.

Majssalsa

  • Kom en smule olie på den varme pande fra før. Kom majs på og lad dem stege til de tager en smule farve.
  • Kom rød peber i fine tern, smør og finthakket chipotle på. Lad de stege et par minutter til peberen falder sammen. Kom saften og skal fra 1 lime ved når det tages af varmen.
  • Krydr med salt og peber.

Avocado

  • Hak avocadoen fint.
  • Vend med olivenolie, limesaft, finthakket skalotteløg og frisk koriander.
  • Smag til med salt, peber og stødt koriander.

Slutteligt

  • Varm brødene.
  • Rør mayonnaisen med chipotle og kom på flaske eller sprøjtepose for nemhedensskyld.
  • Skær kødet i 0,5cm tykke skiver og kom i brødet.
  • Top med avocadogøgl, majssalsa og chipotle mayo.
  • Slut doggen med chipotlemayo og frisk koriander. Hvis du husker det også jalapenos.