Go Back

Jomfruhummer og kartoffelsalat

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 24-30 jomfruhummer haler afhængig af størrelse, er de store, så færre
  • 2 spsk groft salt 1 spsk sukker
  • 500 g små kartofler
  • 1 radicchio
  • 100-125 g bælgede ærter
  • Ærteskud
  • Dild

Vinaigrette

  • 50 g smør
  • 1 tsk sennep her en halvgrov fra Bornholm
  • 1,5 tsk finthakket skalotteløg
  • 1 spsk æbleeddike
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Pil halerne, fjern tarmen. Læg dem fladt i et fad. Rør sukker og salt sammen og drys dette over dem. Film og sæt dem på køl i 2 timer.
  • Kog kartoflerne møre og lad dem køle let.
  • Tag halerne fra køl, skyl dem for overskydende salt i koldt vand og dup dem tørre.
  • Giv halerne 15 sekunder på en brændvarm pande.
  • Arranger halverede kartofler, raddichio, ærter og jomfruhummerhaler på en tallerken. Top med ærteskud og dild.
  • Brun smørret.
  • Rør sennep, eddike og finthakkede skalotteløg sammen.
  • Pisk den brunede smør i blandingen.
  • Smag til med salt og peber (eventuelt lidt ekstra eddike).
  • Fordel vinaigretten over retten lige før servering.