Go Back

Kold avokadosuppe med jumfruhummer

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Mandel og avocadosuppe

  • 100 g smuttede mandler
  • 1 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • 6 dl lys hønsefønd
  • 2 modne avocados
  • sherryeddike
  • Olivenolie

Tilbehør

  • ca 20 jomfruhummerhaler
  • 2 spsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 50 g ørredrogn
  • 1 broccolistok
  • 1 lille bakke karse
  • god olivenolie

Sådan gør du

  • Dagen før starter man på suppen. Hak løg og hvidløg groft og svits et par minutter i olivenolie. Kom mandler og fond ved og kog i cirka 15 minutter. Blend til massen er helt glat og kom på køl.
  • Den skal være helt kold.
  • Lige før servering kommes avocadoen i suppen og blendes. Smag til med sherryeddike, salt og peber.

Garniture.

  • Pil jomfruhummerne og fjern tarmen.
  • Læg dem flat på en tallerken og drys med salt og sukker. Lad dem trække minimum 2 timer på køl. Gerne længere.
  • Ved servering skylle halerne for overskydende salt/sukker og duppes tørre. Lægges i tallerknen og brændes hurtigt med en creme brulee brænder.
  • Broccolistokken skrælles og skæres derefter i helt tynde strimler med en mandolin. Kom i isvand, så den sprødder op.
  • Anret broccolistokkene ovenpå jomfruhummerne. Tilsæt lidt god olivenolie, karse og rogn. Hæld suppen på ved bordet.