Go Back

Kammuslinger tilberedt i egen skal - Coquille Saint-Jacques vapour

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid20 minutter
Antal: 4 stk
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 4 kammuslinger i egen skal.
  • 50 g babyspinat halvdelen af en lille pose
  • 50 g smør
  • 1 dl tør hvidvin
  • 4 kviste timian
  • 1 lille sommertrøffel kan undlades
  • 1 skalotteløg eller rødløg i fine tern
  • 1 rulle butterdej
  • evt 1 æg til pensling
  • 25 g ørredrogn
  • brøndkarse

Sådan gør du

  • Spinaten skylles. Bring en lille gryde med 2dl vand og halvdelen af smørret i kog. Kom spinaten i og tilbered til det er faldet sammen. Tag spinaten op og pres overskydende væske væk.
  • Klargør kammuslingerne.
  • Kom spinaten i bunden af skallen. Kom herpå (halveret) kammusling.
  • Fordel lidt skiver af trøffel, finthakket løg og timian over. Til sidst drisles der med en smule hvidvin og sættes lidt smør. Krydr let med peber.
  • Luk muslingen til. Skær strimler af butterdej på cirka 3-4 cm i bredden. Vikkel dem kunstfærdigt rundt om kammuslingen - pas på du ikke hælder vinen ud af den, mens du gør det. Pensel eventuelt med sammenpisket æg.
  • Sæt kammuslingerne på lidt salt i et fad.
  • Bag/grill ved 180-200 grader i cirka 10 minutter. Når butterdejen er færdig er kammuslingen det også. Server med det samme.
  • Lad spiseren bliver imponeret af duften, når de åbner for butterdejen. Top med rogn og brøndkarse.