Go Back
Udskriv
4 fra 1 stemme

Nemme citrontærter med mascarpone

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid35 minutter
Antal: 8 tærter
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Mørdej

  • 200 g mel
  • 125 smør
  • 35 g flormelis
  • 2 æggeblommer
  • evt lidt vand

Mascarponecreme

  • 2 æggeblommer
  • 1 vaniljestang
  • 1,5 spsk rørsukker
  • 125 g mascarpone
  • 1,5 dl fløde

Herudover

  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker
  • 1,5 dl lemoncurd
  • Skovsyre

Sådan gør du

Mørdej

  • Rør flormelis og mel sammen.
  • Arbejd koldt smør ind i dejen til det har en ensartet konsistens. Brug hænderne.
  • Saml dejen med æggeblommer. Ælt den ikke. Den skal bare samles. Mangler den lidt væske, suppleres op med et par spsk vand.
  • Rul dejen tyndt ud mellem 2 stk bagepapir. Læg på køl i minimum en time.
  • Tag den kolde dej fra køl. Lad den ligge 5 minutter på bordet før dejen skæres ud og kommes i forme.
  • Bag ca 10 minutter ved 180 grader. De skal ud når dejen er let gylden.
  • Tag dem ud af formene og lad dem køle på en rist.

Mascarponecreme

  • Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn til det er let og lyst.
  • Pisk mascarponen i.
  • Pisk fløden til skum og fold den i mascarponeblandingen.
  • Kom på en sprøjtepose og fyld i de bagte mørdejsforme.

Slutteligt

  • Pisk æggehviderne stive. Kom sukkeret i lidt af gangen. Pisk til det er helt opløst og marengsen er stiv. Kom på sprøjtepose.
  • Fordel en smule lemoncurd over tærterne.
  • Sprøjt lidt marengs på.
  • Brænd forsigtigt med en creme brulee brænder.
  • Kom lidt skovsyre på.
  • NYD