Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
4
fra 1 stemme
Nemme citrontærter med mascarpone
Forb. tid
20
minutter
min
Tilb. tid
15
minutter
min
Samlet tid
35
minutter
min
Antal:
8
tærter
Forfatter:
Thomas
Ingredienser
Mørdej
200
g
mel
125
smør
35
g
flormelis
2
æggeblommer
evt lidt vand
Mascarponecreme
2
æggeblommer
1
vaniljestang
1,5
spsk
rørsukker
125
g
mascarpone
1,5
dl
fløde
Herudover
2
æggehvider
100
g
sukker
1,5
dl
lemoncurd
Skovsyre
Sådan gør du
Mørdej
Rør flormelis og mel sammen.
Arbejd koldt smør ind i dejen til det har en ensartet konsistens. Brug hænderne.
Saml dejen med æggeblommer. Ælt den ikke. Den skal bare samles. Mangler den lidt væske, suppleres op med et par spsk vand.
Rul dejen tyndt ud mellem 2 stk bagepapir. Læg på køl i minimum en time.
Tag den kolde dej fra køl. Lad den ligge 5 minutter på bordet før dejen skæres ud og kommes i forme.
Bag ca 10 minutter ved 180 grader. De skal ud når dejen er let gylden.
Tag dem ud af formene og lad dem køle på en rist.
Mascarponecreme
Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn til det er let og lyst.
Pisk mascarponen i.
Pisk fløden til skum og fold den i mascarponeblandingen.
Kom på en sprøjtepose og fyld i de bagte mørdejsforme.
Slutteligt
Pisk æggehviderne stive. Kom sukkeret i lidt af gangen. Pisk til det er helt opløst og marengsen er stiv. Kom på sprøjtepose.
Fordel en smule lemoncurd over tærterne.
Sprøjt lidt marengs på.
Brænd forsigtigt med en creme brulee brænder.
Kom lidt skovsyre på.
NYD