Go Back

Hønsekødssuppe fra bunden med græsker

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid1 time 30 minutter
Samlet tid1 time 40 minutter
Antal: 6 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1 kylling - delt i 8 stykker.
  • 1,5 liter koldt vand
  • 2 zittaurløg i tynde både
  • 4 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 3 bladselleri stængler
  • 10 timiankviste
  • 6 laurbærblade
  • 125 g perlespelt
  • 400 g græskar i grove tern
  • 200 g majs fra frost
  • 1 citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Kyllingen skæres i mindre stykker. Kommes i en stor gryde og det kolde vand kommes på.
  • Bring forsigtigt i kog og simmer i 10 minutter mens der løbende skummes for urenheder.
  • Kom stykker af gulerod, bladselleri, løg og hvidløg ved. Bind laurbær og timian sammen og kom ved.
  • Kog under låg i yderligere en time.
  • Kom majs, spelt og græskarstykker ved. kog til både græskar og spelt er mørt. Cirka 25 minutter.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Server med chimichurri, godt brød og eventuelt lidt chilisauce, for rigtigt at brænde igennem.