Go Back
Udskriv
5 fra 1 stemme

Katsu Curry.

Forb. tid5 minutter
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Karrysauce

  • 2 skalotteløg
  • 1 æble
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk finthakket ingefær
  • 4 spsk olie
  • 1 spsk karry
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1,5 spsk mel
  • 5 dl let hønsefond
  • 2 dl kokosmælk
  • Salt peber, sukker og evt en smule æbleeddike

Tonkatsu

  • 4 x150g svineschnitzler
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 tsk karry
  • salt og peber
  • 1 æg
  • 2 spsk mælk
  • 2-2,5 dl pankorasp
  • olie til stegning

Herudover

  • Kogte ris
  • bælgede dampede edamamebønner (350g)
  • 1 stort broccoli

Sådan gør du

Karrysauce

  • Skær ingefær, skalotteløg og æble i små tern.
  • Sauter løg, ingefær, hvidløg og æble i olien til løgene er klare. Kom karry og gurkemeje på og rist til du begynder at kunne dufte det.
  • Tilsæt melet og lad det stege en smule med før du tilsætter fond og kokosmælk. Lad saucen småboble 15 minutter.
  • Giv saucen en tur med en stavblender og smag til med salt, peber, sukker og eddike.

Tonkatsu

  • Bank svineschnitzlen med en kødhammer, så den er lige tyk over hele overfladen. Cirka 1cm.
  • Krydr melet med karry, salt og peber. Vend schnitzlerne heri.
  • Pisk mælken sammen med ægget. Vend schnitzlerne heri.
  • Vend i panko.
  • Varm olien til 170 grader og steg schnitzlerne cirka 5 minutter til de har taget farve og føles faste. Steger du på en pande, skal de have cirka 3-4 minutter på hver side. Igen, de skal føles faste.
  • Skær schnitzlerne ud i strimler. Du skal jo tænke på at de normalt spises med pinde.
  • Server med ris, karrysauce og dampet grønt.