Go Back

Østers med rabarber og fløde.

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid5 minutter
Samlet tid15 minutter
Antal: 20 østers
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1 skive rugbrød
  • 20 g smør
  • 1 god stængel rabarber
  • 1 stjerneanis
  • 2 laurbærblade
  • 5 peberkorn
  • 0,5 dl hvidvinseddike
  • 0,5 dl vand
  • 0,5 dl sukker
  • 1 dl fløde
  • 15-20 g fintrevet peberrod
  • 1,5 tsk grov sennep
  • 1,5 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk honning
  • citronmelisse

Sådan gør du

  • Rugbrødet rives fint og steges sprødt i smørret.
  • Kom på fedtsugende papir. Klar.
  • Bring eddike, vand og sukker i kog sammen med peberkorn, stjerneanis og laurbærblad. Lad det trække 5 minutter.
  • Skær rabarberen i små tern. Så små som muligt. Kom i en bøtte.
  • Overhæld med syltelagen og lad den trække en time - minimum. Klar.
  • Rør fløden med honning, sennep, peberrod, eddike, salt og peber. Lad den trække minimum 10 minutter til den har sat sig. Klar.
  • Åben dine østers. Løsn og vend dem.
  • Kom en smule rugbrød og syltede rabarber i bunden. Top med fløde og citronmelisse.
  • Server med det samme.