Go Back

Østers Nuggets - dybtstegt østers med godter.

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid5 minutter
Samlet tid20 minutter
Antal: 12 stk
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 12 østers. Åbnet og fjernet fra skallen
  • 1,5 dl hvedemel
  • 1,5 dl øl
  • salt og peber
  • Olie til dybstegning
  • 1,5 dl syltelage 0,5dl eddike, 0,5dl, 0,5dl sukker
  • 1 stjerneanis
  • 5 peberkorn
  • 1 rødløg
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 bund estragon
  • 1 spsk eddikepulver
  • Rød skovsyre

Sådan gør du

Garni

  • Bring ingredienserne til syltelagen i kog. Kom 1 stjerneanis og 5 peberkorn i.
  • Skær løget i tynde både og kom i den varme lage. Lad det trække minimum en time.
  • Kom estragonen i ovnen ved 100 grader. Bag til det er helt tørret ind. Åben lågen fra tid til anden så fugten kan komme ud. Blend det tørrede estragon med eddikepulver.

Østers

  • Åben østersene. Tag dem ud af skallen.
  • Krydr melet med salt og peber. Vend østers heri, tag dem op.
  • Kom øl i melet og pisk til der ikke er flere klumper tilbage. Vend østers heri til de er helt dækkede.
  • Varm olien til 180 grader. Kom østers i og steg til de har fået en lille smule farve.
  • Tag dem op, læg på fedtsugende papir og drys med salt.
  • Kom dem tilbage i skallerne. (for syns skyld). Sæt en dut mayonnaise. Top med skovsyre og syltede løg. Drys en smule estragoneddikepulver over.
  • Server med det samme.