Go Back

Hjemmelavet julemedister med bindefars og krydderier.

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid45 minutter
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 350 g forholdsvist skært kalvekød - her tykkam.
  • 400 g fedt svinekød - her bryst uden svær
  • 400 g magert svinekød.
  • 200 g løg
  • Ca 2 5 tsk salt
  • ca 1 5-2dl iskold hønsefond
  • 3 nelliker
  • 8 enebær
  • 8 allehånde
  • 4 kardemommekapsler
  • 0,5 tsk stødt kanel
  • 15 peberkorn
  • 8 cl mørk rom.
  • ca 3m svinetarme.

Sådan gør du

  • Kødet hakkes på den groveste skive du har. Hak løgene.
  • Kom cirka 250g af det fede brystkød og 100g magert i en foodprocessor sammen med salt. Kør til det bliver en ensartet sej masse. Tilsæt den iskolde fond af et par omgange. Hvis du føler at den ikke kan holde til mere, stopper du bare. Fortsæt med at køre på foodprocesseren til du har en helt ensartet lyserød masse.
  • Rist de hele krydderier på en tør pande til du kan dufte dem. Stød dem i en mortar.
  • Rør nu bindefars, det resterende hakkede kød, det hakkede løg, rom og krydderier sammen. Gør det med hænderne, da det kan få for meget, hvis du bruger en maskine og dejen kan splitte.
  • Steg en testdelle for at smage på krydringen. Suppler eventuelt op med salt og krydderier.
  • Udblød tarmene i 10 minutter i koldt vand. Kør en gang vand igennem tarmen for at sikre der ikke sidder saltrester tilbage.
  • Sæt dejen på pølsestopperen og stop pølserne.
  • Sno pølserne eller bind dem op.
  • Tilbered og nyd.