Go Back

Daal med kartofler og blomkål

Forb. tid5 minutter
Tilb. tid35 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 2 løg
  • 25 g smør
  • 1 spsk garam masala
  • 2 tsk gurkemeje
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 chili - ikke for stærk - kan undlades.
  • 5 fed hvidløg
  • 3 to mater
  • 3 mellemstore kartofler
  • 300 g linser
  • 1,2 liter vand eller let hønsebouillon
  • 0,5 blomkål
  • 1 citron
  • 3-4 dl neutral yoghurt
  • Frisk koriander

Sådan gør du

  • Steg forsigtigt tynde strimler af løg i ved lav varme i smørret. De skal karamellisere og tage farve (lige som når du laver løgsuppe). Det tager sin tid. Cirka 15 minutter, hvor du rører fra tid til anden. Herefter skrues der lidt op for varmen og krydderierne kommes på og ristes med. Når du begynder at kunne dufte dem. Kommer du 1 dl vand på. Det er med til at stoppe stegningen, så de ikke brænder på.
  • Når vandet er kogt væk kommes små tern af tomat og kartoffel på sammen med fintsnitter hvidløg og chili. Steg i 3-4 minutter før du kommer vand og skyllede linser på. Bring i kog og lad det simre cirka 20 minutter.
  • Efter et kvarters tid kommes små buketter af blomkål ved. De skal nemlig ikke koge ud.
  • Smag til med salt, peber og citronsaft. Eventuelt mere garam masala, hvis du vil have mere krydr.
  • Server med neutral yoghurt og frisk koriander. Måske et naanbrød på siden.